Celebrity News
Γιώργος Χωραφάς: Η εικόνα που τον συγκλόνισε από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
![](https://www.faysbook.gr/wp-content/uploads/2015/11/k2_items_src_a929abee6ca70b535c2429957f0867fd-768x428.jpg)
Τη στιγμή που ξέσπασε η βία στο Παρίσι την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι τζιχαντιστές ολοκλήρωναν το ολέθριο έργο τους, ο Γιώργος Χωραφάς ήταν πολύ μακριά. Βρισκόταν στο Λος Αντζελες για να συζητήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μια νέα ταινία. Ακούγοντας τις ειδήσεις έπαθε σοκ, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Ο ηθοποιός περιέγραψε στο «Thema People» και την Μαρία Λεμονιά την αίσθηση που αποκόμισε επιστρέφοντας στο Παρίσι δύο μέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ περιέγραψε και την εικόνα που τον συγκλόνισε.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής της:
Πώς αφήσατε τη Γαλλία και πώς τη βρήκατε επιστρέφοντας; «Λίγες ημέρες μετά το χτύπημα πήρα το αεροπλάνο και επέστρεψα. Επί έναν μήνα ζούσα στις ΗΠΑ αποκομμένος εντελώς από την πραγματικότητα της Ευρώπης. Οταν κατέβηκα από το αεροπλάνο είχα την αίσθηση ότι τίποτα πια στη ζωή μας δεν θα είναι το ίδιο. Δεν μιλώ για την ανεμελιά και τα χρόνια της αθωότητας που έχουν χαθεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, του Βιετνάμ κ.ά. Αναφέρομαι στην Ευρώπη τού σήμερα που βάλλεται από οικονομικά προβλήματα, από κοινωνικοπολιτικά θέματα και από την ίδια τη νοοτροπία της να περιθωριοποιεί κατηγορίες ανθρώπων δημιουργώντας ομάδες που διψούν να αποκτήσουν οντότητα και να αποδώσουν δικαιοσύνη, όπως βέβαια την εννοούν αυτές. Η Ευρώπη οφείλει να θυμηθεί την κουλτούρα της και τη βαθιά της Ιστορία και τώρα καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
Ποια σκηνή από αυτές που μεταφέρθηκαν μέσω των περιγραφών σάς έχει συγκλονίσει; «Μια εικόνα που συγκίνησε όχι μόνο εμένα αλλά ολόκληρη τη Γαλλία είναι εκείνη της εγκύου γυναίκας στο Bataclan που προσπαθούσε να συρθεί και να πηδήξει από το παράθυρο. Οταν έφτασε στο παράθυρο, κρεμάστηκε από ένα περβάζι στηριγμένη κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού της και φώναζε βοήθεια στον κόσμο που ήταν στον δρόμο. Προσπάθησε να τη βοηθήσει ένας άνδρας ο οποίος συγκινήθηκε από την κραυγή της ότι είναι έγκυος, με αποτέλεσμα να έρθει ο ίδιος αντιμέτωπος με τους τρομοκράτες οι οποίοι σημάδευαν και τους δύο. Τελικά διεσώθησαν. Οι τρομοκράτες ήθελαν να αφήσουν κάποιους να ζήσουν προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμά τους στην υπόλοιπη κοινωνία, γιατί όση ώρα οι όμηροι βρισκόντουσαν μαζί τους εκείνοι μιλούσαν για την ιδεολογία και τα δίκια τους. Αυτή την εικόνα, πάντως, θα τη θυμάμαι για μια ζωή».
Διαβάστε ακόμα: Η εξομολόγηση του Γιώργου Χωραφά: «Έχω δεχτεί πάρα πολύ μεγάλο ρατσισμό»