Celebrity News
Αλέξης Κούγιας: Τι οδήγησε τη Βίκυ Σταμάτη στην απόπειρα αυτοκτονίας;
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο περιοδικό People και το Μαρίνο Βυθούλκα για το χρονικό της απόπειρας αυτοκτονίας της Βίκυς Σταμάτη.
“Οταν πληροφορήθηκα από δημοσιογράφους ότι η κυρία Τσοχατζοπούλου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ήμουν μέσα στο δικαστήριο, σε μία υπόθεση δολοφονίας εκ προθέσεως που είχα αναλάβει. Ζήτησα μια μικρή διακοπή για να επιβεβαιώσω το γεγονός. Επικοινώνησα με τη γραμματεία των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και μου είπαν πως βρίσκεται στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, χωρίς όμως να μου πουν την αιτία. Σκέφτηκα πως θα είχε δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με τη σωματική της υγεία, λόγω της αφαίρεσης των όγκων στο στήθος, διότι το νοσοκομείο των κρατουμένων δεν έχει ψυχιατρικό τμήμα και σε καμία περίπτωση δεν πήγε το μυαλό μου σε απόπειρα αυτοκτονίας» λέει ο Αλέξης Κούγιας στο People. Ο ποινικολόγος δεν πίστευε πως η πελάτισσά του θα έφτανε στο σημείο να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, παρόλο που τους τελευταίους δυο μήνες η Βίκυ Τσοχατζοπούλου νοσηλευόταν στο Δαφνί. Είχε εισαχθεί με εντολή εισαγγελέα με βαριά κατάθλιψη και αυτοκτονικό σύνδρομο.
«Ήταν χάλια, κατάχλωμη»
Ο ποινικολόγος, όπως διηγείται, τηλεφώνησε στο νοσοκομείο των κρατουμένων, απ’ όπου τον ενημέρωσαν πως η πελάτισσά του έχει μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο, χωρίς όμως να του πουν τι έχει συμβεί. Μόλις τελείωσε η δικάσιμος, πήρε το αυτοκίνητο και πήγε εκεί. «Μου είπαν πως είναι στα κατεπείγοντα περιστατικά. Αμέσως ένας γιατρός με ενημέρωσε εμπιστευτικά για το συμβάν. Πρόκειται για λήψη τοξικών φαρμάκων, τα οποία καταστρέφουν το συκώτι. Εκεί συγκλονίστηκα. Μετά από αρκετή ώρα, μου επέτρεψαν να τη δω. Ήταν κατάχλωμη. Μια άσπρη γυναίκα. Δεν την είχα ξαναδεί ποτέ έτσι. Ήταν έντονα καταβεβλημένη. Έκλαιγε και το μόνο που επαναλάμβανε ήταν η φράση “Δεν θέλουν να βλέπω το παιδί μου”, εννοώντας τον 5χρονο γιο της. Δεν κατάφερα να την ηρεμήσω. Επειδή η παρουσία μου δημιουργούσε έντονες συγκινησιακές αντιδράσεις, οι γιατροί μού είπαν πως δεν ήταν σωστό να παραμείνω. Στην ίδια κατάσταση ήταν και την επόμενη μέρα που την επισκέφτηκα» λέει ο Αλέξης Κούγιας, επισημαίνοντας πως σωματικά δεν υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της, ψυχιατρικά όμως παρέμενε σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με όσα είπαν οι θεράποντες ιατροί στον Αλέξη Κούγια, η βαριά κατάθλιψη της Βίκυς Τσοχατζοπούλου δεν είναι μια κατάσταση που δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει άμεση σχέση με την προσωρινή της κράτηση και την αδυναμία να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της επαφής με το παιδί της.
Οι συναντήσεις με το γιο της
Όταν μετά από τρεις μέρες ολοκληρώθηκε η θεραπεία στο Θριάσιο, οι γιατροί αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου. Εκεί, όμως, θα έπρεπε να φρουρείται, κάτι που θα την εμπόδιζε να βλέπει το γιο της. Αντέδρασε και έτσι τη μετέφεραν στον Κορυδαλλό. «Στις φυλακές Κορυδαλλού βλέπει το παιδί μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Κάθε δεκαπέντε μέρες, τη μεταφέρουν στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο. Ο εκπρόσωπος σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, έχει φτιάξει έναν πολύ ωραίο χώρο, σαν κήπο, που δεν θυμίζει φυλακή. Στη μέση υπάρχει μια αναπαράσταση της εκκλησίας της Αγίας Σοφιάς. Είναι ένας ανθρώπινος χώρος, όπου ο μικρός δεν καταλαβαίνει πως οι γονείς του είναι στη φυλακή. Αυτό ήταν και το άγχος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου. Ζει μόνο για το παιδί της. Η ψυχική της υγεία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, γιατί δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα του πώς θα μεγαλώσει αυτό το παιδί, αλλά και τι απαντήσεις θα δώσει στην περίπτωση που εκείνο αντιληφθεί πως ο πατέρας και η μητέρα του είναι στη φυλακή» λέει ο Αλέξης Κούγιας στο People.
«Από τη γεννήση του παιδίου, δεν βγήκε εξω ούτε ένα βράδυ»
Όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας, η Βίκυ Σταμάτη έχει λατρεία στο γιο της. «Έκανε έναν πενταετή αγώνα, με φοβερά επώδυνες και πολλές αποτυχημένες εξωσωματικές θεραπείες, ώστε να αποκτήσει ένα παιδί. Εκείνη την περίοδο, είχε υποστεί πάλι έναν ψυχικό κλονισμό. Όμως, η γέννηση του παιδιού υπήρξε καταλύτης στη ζωή της. Ουδέποτε άφησε μια οικιακή βοηθό να πλύνει το παιδί της, έστω για μία φορά. Από τότε που γεννήθηκε το παιδί, δεν βγήκε ούτε ένα βράδυ. Όσο ήταν εκτός φυλακών, ξυπνούσε και κοιμόταν με το παιδί. Δεν συνόδευσε ποτέ τον Τσοχατζόπουλο σε μια έξοδο, σε ένα ταξίδι, για να μην το αφήσει μόνο. Ακόμα κι όταν επισκεπτόταν τους δικούς της στο Ζέλι, το χωριό στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο γιος της μαζί με τους γονείς της, πήγαινε πάντα μαζί του. Είχαν μόνο μία οικιακή βοηθό, η οποία ήρθε και κατέθεσε στο δικαστήριο. Μια Φιλιππινέζα που ήταν μόνο για τις δουλειές του σπιτιού. Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου μαγείρευε για τον άντρα και το γιο της, ενώ η ίδια φρόντιζε το παιδί της. Ακόμα και στην παιδική χαρά δεν το άφηνε να πάει με κανέναν άλλο. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που της δημιούργησε τη βαριά κατάθλιψη» περιγράφει ο Αλέξης Κούγιας.
Η ζωή μετά τον Κορυδαλλό
Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Βασιλική Τσοχατζοπούλου δεν έχει δει ούτε το γιο, αλλά ούτε και το σύζυγό της. Παρότι γράφτηκε πως η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε λόγω μεταγωγής της στις φυλακές της Θήβας, ο δικηγόρος της ισχυρίζεται πως δεν είναι η καθαυτή μεταφορά ο λόγος που την έφτασε στα άκρα. «Δεν την ένοιαζε να πάει σε άλλες φυλακές. Ο τρόπος ζωής στις φυλακές της Θήβας είναι καλύτερος από τον Κορυδαλλό. Απλά σκέφτηκε πως αυτό το παραμύθι που έχουν φτιάξει με τον Τσοχατζόπουλο για να αντιμετωπίζουν τις ερωτήσεις του παιδιού καταρρέει. Δεν θα μπορούσε πια να έχει μια δικαιολογία. Από την άλλη, θα μπορούσε να εκτίσει την ποινή της στη Θήβα, αρκεί να της έδιναν τη δυνατότητα να βλέπει το παιδί της σε ένα χώρο που θα του απέκρυπτε το πραγματικό γεγονός της φυλάκισης. Τότε δεν θα την ένοιαζε καθόλου» εξηγεί στο People.
Σε περίπτωση αποφυλάκισης, όμως, θα επέτρεπε η ασταθής ψυχολογική της κατάσταση να αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού της; «Μόνο και μόνο που θα βρίσκεται κοντά στο παιδί, νομίζω πως θα βρει την ψυχική της ηρεμία. Όταν αποφυλακιστεί, θα φύγει κατευθείαν και θα πάει στο χωριό. Δεν θα μείνει στην Αθήνα. Άλλωστε, δεν έχει πόρους, ούτε σπίτι. Η μοναδική της διέξοδος για επιβίωση είναι η παραμονή στο χωριό Ζέλι μαζί με τους γονείς της, εκεί όπου βρίσκεται και το παιδάκι» υποστηρίζει ο ποινικολόγος. «Το παιδί σε λίγο καιρό θα πάει στο σχολείο, θα μιλήσει στους συμμαθητές του και κάποιο από τα παιδιά θα του πει την πραγματικότητα. Στο χωριό Ζέλι γνωρίζουν τα γεγονότα. Πολλές φορές τα παιδάκια από ασήμαντη αιτία θέλουν να πειράξουν το συμμαθητή τους και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα. Αυτή είναι και η αγωνία της κυρίας Τσοχατζοπούλου, που θέλει να βρεθεί πολύ γρήγορα κοντά στο παιδί ώστε να αποτελέσει την ασπίδα του».
Πού βρήκε τα χάπια;
Πώς κατάφερε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου να συγκεντρώσει την απαιτούμενη ποσότητα χαπιών μέσα στις φυλακές, για να κάνει την απόπειρα αυτοκτονίας; «Αν θέλεις να κάνεις κάτι –και ειδικά ένας άνθρωπος που έχει ψυχική ασθένεια–, βρίσκεις κάθε τρόπο για να πραγματοποιήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Τα χάπια είχαν δοθεί από το Δαφνί και οι γιατροί των φυλακών εκτελούσαν τη συγκεκριμένη συνταγή. Πιθανόν να κρατούσε από το σύνολο των χαπιών ορισμένα και να μάζεψε ένα σημαντικό αριθμό για να μπορέσει να το κάνει. Ήταν προγραμματισμένη κίνηση στο μυαλό της» λέει στο People ο Αλέξης Κούγιας.
Περισσότερα στο περιοδικό People που κυκλοφορεί στις 15-12 με το Πρώτο Θέμα.
Δες ΕΔΩ ο Αλέξης Κούγιας τι αποκαλύπτει για τη σχέση του σήμερα με την πρώην σύζυγο του Εύη Βατίδου