Celebrity News
Γιάννης Μπέζος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Το θεωρώ θετικό, η ελληνική κοινωνία παραμένει συντηρητική»
Ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα» με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου «Famagusta». Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο του στην πολυσυζητημένη σειρά κι έδωσε μια γεύση απ’ όσα θα δούμε.
Παράλληλα, ο Γιάννης Μπέζος κλήθηκε να σχολιάσει ένα θέμα της επικαιρότητας, που δεν είναι άλλο από το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και τις τεκνοθεσίες. Ο ηθοποιός μοιράστηκε τη σκέψη του, λέγοντας πως είναι πολύ θετικό να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, ωστόσο ζούμε σε μια κοινωνία κλειστή και συντηρητική, που δεν γίνεται όλα να γίνουν αποδεκτά από τη μια μέρα στην άλλη.
Ο Γιάννης Μπέζος τοποθετείται για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
«Βλέπω ότι γίνεται ένας πολύ μεγάλος θόρυβος, ο οποίος αντανακλάται και στα πολιτικά, δηλαδή στο κοινοβούλιο. Το θεωρώ δεδομένο και φυσικό. Δεν μπορεί να μην υπάρξουν αναταράξεις για αυτά τα πράγματα. Η ελληνική κοινωνία παραμένει συντηρητική, όπως και η τηλεόρασή μας, ακριβώς γιατί νιώθει μία ζεστασιά στη συντήρηση.
Βλέπετε τις απόψεις τις επίσημες της εκκλησίας, που λένε: μα είναι δυνατόν η εκκλησία να λέει αυτό; Μα, αυτό θα πει η εκκλησία γιατί εκφράζει μία συντηρητική πλευρά. Θα ήταν παράδοξο το να πει το ανάποδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία πρέπει να μείνει εκεί», ισχυρίστηκε ο Γιάννης Μπέζος και συμπλήρωσε:
«Βέβαια, οι αλλαγές δεν γίνονται από τη μία ώρα στην άλλη. Αν ψηφιστεί, που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, και το θεωρώ πολύ θετικό που ψηφιστεί. Δεν είναι θέμα αν πρέπει ή όχι. Η ίδια η ζωή θα το κάνει κάποια στιγμή, αλλά για να το αποδεχτεί η κοινωνία θέλει χρόνο.
Δεν πατάς ένα κουμπί και ξαφνικά γίνονται όλοι πάρα πολύ ανοιχτοί στα πάντα. Είμαστε άνθρωποι, που έχουμε έντονα κατάλοιπα χριστιανικά κι έχουμε μία ιστορία που έχει μεγάλη σχέση με την ανατολή. Αυτά δεν λύνονται από τη μία ώρα στην άλλη. Θα υπάρχουν αναταράξεις, η κοινωνία θα αντιδρά.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία πρέπει να μείνει πίσω. Να υπενθυμίσω ότι στον πολιτικό γάμο το 1982 πάλι αντιδρούσε η κοινωνία, στις ταυτότητες πάλι το ίδιο, στην κατάργηση της προίκας, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έπρεπε να γίνουν.
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά χωρίς φόβο. Θα έλεγα ότι οι τόνοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και από τις δύο πλευρές. Και από αυτούς που υπερασπίζονται το νομοσχέδιο κι από αυτούς που υπεραμύνονται μιας ηθικής παλιότερης».
Διαβάστε ακόμα:
Βάσω Λασκαράκη: Βραδινή έξοδος με τον Λευτέρη Σουλτάτο για τα γενέθλιά του
Ναταλία Γερμανού: «Όλα αυτά που φοράω κοστίζουν 52 ευρώ, είμαι η φθηνότερη παρουσιάστρια»