Celebrity News
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: 10 Έλληνες celebrities που κατάφεραν να βγουν νικητές
Η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημερά Κατά του Καρκνίνου και είναι μια σημαντική αφορμή για να ακουστεί πως η ασθένεια αυτή μπορεί να νικηθεί. Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται με την πρόληψη, η οποία είναι το παν, αλλά και με τις κατάλληλες θεραπείες.
Ζωνταντό παράδειγμα είναι οι δέκα παρακάτω γνωστοί Έλληνες, οι οποίοι αντιμετώπισαν τον καρκίνο και κατάφεραν να βγουν νικητές, παρά τη δύσκολη “μάχη” που έδωσαν.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος διανγώστηκε με καρκίνο στο νεφρό, τον οποίο και ξεπέρασει. Για τα όσα βιώσει, εξομολογήθηκε στο Πρω1νό: “Είναι θέμα χαρακτήρα. Έτσι είμαι εγώ. Έχω κάποιες περίεργες αντιλήψεις για τη ζωή και όταν είναι κάτι να γίνει θα γίνει. Το σωστό είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος, γιατί εγώ δεν είμαι πολιτισμένος άνθρωπος, να προβλέπει, να κάνει προληπτική ιατρική…Εγώ δεν ήμουν τόσο, απλώς έχω πολύ καλούς φίλους γιατρούς που ήταν δίπλα μου και έτσι το προλάβαμε αλλά νομίζω ότι όταν είναι να γίνει κάτι, που λένε γραφτό, θα γίνει, οπότε μέχρι να γίνει αυτό είπαμε εγώ τη δουλειά μου και αυτός τη δική του. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως ούτε στο μυαλό μου και πολύ περισσότερο στον τρόπο ζωής μου”.
Τον καρκίνο αντιμετώπισε και η Μαρία Ιωάννίδου, η οποία είχε εξομολογηθεί σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου: “Όταν μου είπαν ότι έχω καρκίνο, ρώτησα τρεις φορές το γιατρό αν το λέει σε μένα. Έκλαψα πολύ, μετά θύμωσα με μένα, μετά το είδα σαν κάρμα, μετά πέρασα στη διαδικασία του φόβου — όχι να μην πεθάνω, να μη σακατευτώ. Ο καλλιτέχνης τα βλέπει όλα όμορφα, Ένα “σακατεμένο” στήθος το έβλεπα σαν “καμένη γη”!
H Βάσια Τριφύλλη έδωσε τη δική της “μάχη” με τον καρκίνο του μαστού: “Πέρασα από πολλές διακυμάνσεις. Στην αρχή πέρασα απέναντι και νόμιζα ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε κάποια άλλη – οι άλλοι μάλιστα το εκλάμβαναν αυτό ως γενναιότητα. Δεν ήταν. Μετά τον πρώτο χρόνο, όταν συνειδητοποίησα τι μου συμβαίνει, πήγα σε ψυχολόγους, γιατί λένε πως ο καρκίνος του μαστού εκτός από κληρονομικά έχει και ψυχοσωματικά αίτια – γυναίκες που νοιάζονται πιο πολύ για τους άλλους παρά για τον εαυτό τους. Φαντάσου ότι όταν μου είπαν “έχεις καρκίνο”, η πρώτη μου σκέψη ήταν “τι θα γίνει η μάνα μου;”. Δεν είπα “πεθαίνω πάνω στη μεγάλη μου επιτυχία”, το “Ραντεβού στα τυφλά” που παρουσίαζα τότε. Η τελευταία μου αντίδραση στον καρκίνο που είχα ήταν τελικά και η φυσιολογική: κατέρρευσα!”, εξομολογήθηκε σε μια από τις συνεντεύξεις της.
Η Άντα Λιβιτσάνου ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του θυροειδούς και κατάφερε να τον κερδίσει. “Είμαι περήφανη για κάθε τραύμα και για κάθε ράμμα το οποίο δείχνει νίκη. Το νέο μου σημάδι από το χειρουργείο θα το φοράω σαν παράσημο απέναντι στον καρκίνο (κακοήθη όζο) του θυρεοειδούς που αφαίρεσα. Το μοιράζομαι μαζί σας γιατί για τρελή μου τύχη το ανακάλυψα τυχαία κάνοντας έναν υπέρηχο προληπτικό. Ηθικό δίδαγμα: η πρόληψη σώζει ζωές. Σίγουρα δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλάξουμε την υγεία μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μετά τη διάγνωση και την πλήρη άγνοιά μου με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι τα κρούσματα καρκίνου του θυρεοειδούς μετά το Τσέρνομπιλ εκτινάχθηκαν στο 70% πάνω. Θύματα; Όλοι εμείς!”, είχε γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
“Και έκλαψα, και εμετούς έκανα από τη σύσπαση των νεύρων. Κακά τα ψέματα, είναι σοκ, ήταν ένας καρκίνος που είναι για μεγαλύτερες ηλικίες κι ευτυχώς 100% ιάσιμος. Έκανα τις θεραπείες μου, ολίγον επώδυνες, αλλά το κυριότερο είναι ότι σταμάτησα το τσιγάρο, γιατί αυτό μου δημιούργησε αυτό το είδος του καρκίνου!”, εξομολογήθηκε ο Στέφανος Κορκολής για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε.
Με καρκίνο στο πάγκρεας είχε διαγνωστεί ο Νίκος Κουρκούλης, τον οποίο και κατάφερε να ξεπεράσει. Μάλιστα, σε μια από τις συνεντεύξεις του στην εκπομπή “Όλα για την υγεία μου”, τόνισε: “Είχα καρκίνο στην κεφαλή του πάγκρεας. Οι λέξεις δεν φοβίζουν. Οι γιατροί μου έδωσαν περιθώρια ελπίδας. Δεν πίστεψα μέσα μου ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα, δεν ένιωσα ποτέ ασθενής”.
“Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο εμείς οι επώνυμοι είναι να μάθουμε να μην υποτιμάμε τους άλλους που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς, είτε είναι ο φόβος της απόρριψης είτε η αρρώστια. Εγώ έπαθα καρκίνο. Από αυτό έχασα και τη μητέρα μου… Ημουν τυχερή, γιατί τον πρόλαβα. Κάνοντας τη μαστογραφία μου, όπως κάθε χρόνο, το διαπίστωσα. Η πρόληψη με έσωσε. Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Οταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα. Αν όμως έχεις τον τίτλο του δυνατού… Σκεφτείτε πως όταν χειρουργήθηκα στον μαστό, καταδέχτηκα μόνο να αναβάλω την πρεμιέρα μου για μία βδομάδα. Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να με πάρουν αγκαλιά και να πενθήσω. Αλλά είπα “όχι, δεν θα το αφήσω αυτό να με νικήσει, θα του δείξω εγώ!”, είχε πει σε συνέντευξη της η Χάρις Αλεξίου για τον καρκίνο που κατάφερε να νικήσει!
Ο Γιώργος Αυτιάς κατάφερε να βγεί νικητής στη “μάχη” που έδωσε με τον καρκίνο, γιατί τον αντιμετώπισε με ψυχραιμία: “Τη χαρά και τη λύπη πρέπει να ξέρεις να τις βιώνεις χωρίς ακρότητες. Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας, το βίωσα εντελώς μόνος. Στην οικογένειά μου, είπα την αλήθεια ήρεμα. Δεν έκανα ανακοινώσεις του τύπου “Πεθαίνω αύριο”!
Η Κάτια Νικολαίδου εξομολογήθηκε για το πρόβλημα υγείας που βιώσε: “Ποτέ δεν φοβήθηκα σε αυτή την ιστορία. Είπα “ό,τι θέλει ο Θεός θα αποφασίσει”, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω. Είπα ότι θα το παλέψω με όση δύναμη έχω. Πιστεύω πάρα πολύ στον Θεό, αλλά πιστεύω πολύ και σε μένα. Το βοήθησα, το έσπρωξα προς τα εκεί. Ήθελα να είμαι εδώ σήμερα, καταλαβαίνεις; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν, αλλά ότι κάποιες φορές όλο αυτό σε παίρνει από κάτω. Ήμουν από τους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσα να το παλέψω. Άλλες φορές δεν σου δίνεται η δυνατότητα αυτή”!
Τον καρκίνο αντιμετώπισε και η Γωγώ Μαστροκώστα, η οποία σε συνέντευξη της στο περιοδικό HELLO, δήλωσε: “Θα σας απαντήσω αλλιώς. Μόλις προχτές με πήραν από μια εταιρεία τηλεφωνίας για μια προσφορά. Η κυρία που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, μόλις με αναγνώρισε, άρχισε να με ευχαριστεί, γιατί ακούγοντάς με, πήγε και έκανε μαστογραφία, εντοπίζοντας εγκαίρως κάτι στο στήθος της. Το έκανα, λοιπόν, για την ευαισθητοποίηση των γυναικών. Μη σας φανεί γελοίο, αλλά όταν συνέβη σε μένα, συνέβη και στην Κάιλι Μινόγκ. Μέχρι κι εγώ λοιπόν που έχω απομυθοποιημένα τα πάντα, σκέφτηκα: «Ορίστε, το αντιμετωπίζει και αυτή». Έπαιρνα δύναμη. Έτσι σκέφτηκα πως κι άλλες γυναίκες θα πάρουν δύναμη από μένα. Κατά καιρούς, μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας μου, είναι εκατοντάδες οι γυναίκες που μου μεταφέρουν ότι τους δίνω δύναμη, όταν με βλέπουν υγιή και όμορφη ξανά στα περιοδικά. Τρανταχτό παράδειγμα, η πρόσφατη κίνηση της Αντζελίνα Ζολί να δημοσιοποιήσει το προσωπικό της βίωμα, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών”!
Διαβάστε ακόμη:
Μιμή Ντενίση: «Μου είπαν “σηκώθηκες να συγχαρείς την Κατερίνα Στικούδη”;»