Celebrity News
Γιάννα Τερζή: Συγκλονίζει η νέα ανάρτηση για την περιπέτεια της υγείας της -«Έζησα ως ανάπηρος άνθρωπος»
Σε μια προσωπική εξομολόγηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε προέβη την περασμένη Παρασκευή (1/12) η Γιάννα Τερζή, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό λογαριασμό της στο Instagram.
Συγκεκριμένα, η γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε πως πριν από τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω κορονοϊού, διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση.
Σήμερα (3/12), με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η τραγουδίστρια δημοσίευσε στο προφίλ της μια φωτογραφία στην οποία τη βλέπουμε να ποζάρει σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ συνόδευε την ανάρτησή της με ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω του προβλήματος υγείας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Η ανάρτηση της Γιάννας Τερζή
«Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, θα ήθελα να μιλήσω και για τη δική μου εμπειρία, και ίσως στα λόγια μου βρούνε κοινά σημεία όσοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με προβλήματα νωτιαίου μυελού και τις συνέπειες αυτών.
Μετά από 11 ώρες για την επιτυχημένη αφαίρεση του επενδυμώματος, του σπάνιου ενδομυελικού όγκου που είχα, βγήκα από το χειρουργείο. Ξύπνησα και έζησα τους επόμενους μήνες της ζωής μου ως ένας άνθρωπος ανάπηρος από τη μέση και κάτω.
Βίωσα πως είναι να μην ορίζεις το σώμα σου. Να μην αισθάνεσαι τίποτα. Να μην περπατάς. Να μην μπορείς να αυτοεξυπηρετηθείς. Να στήνεται ένα μικρό ή και μεγάλο σχέδιο για να κάνεις απλά, καθημερινά πράγματα. Κι αυτό χρειαζόταν πολύ, μα πολύ περισσότερο χρόνο και υπομονή απ’ ότι πριν.
Βίωσα το αμαξίδιο, πώς να χειρίζομαι το σώμα μου σε σχέση με αυτό. Έμαθα να κάνω οτιδήποτε σε σχέση με τα πόδια μου από την αρχή, σαν μωρό, σε πορεία μηνών. Δεν ήξερα πότε θα επανέλθω, σε τι βαθμό θα επανέλθω, απλά ζούσα την κάθε μέρα προσπαθώντας για το καλύτερο, όσο έκανα αποκατάσταση.
Σήμερα, 2 χρόνια και 10 μήνες μετά το χειρουργείο, δουλεύω με μια “αόρατη αναπηρία” που έχει να κάνει με την αισθητικότητα των κάτω άκρων. Έχοντας κατανοήσει από μέσα την έννοια της αναπηρίας κι έχοντας μιλήσει με ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία όλη τους τη ζωή, διαπιστώνω πως αυτό που λείπει ως νοοτροπία είναι η… έννοια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ. Ναι, και εδώ.
Ακόμα κι αν η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανάπηρων ατόμων – που εννοείται ότι ούτε καν πλησιάζει στο πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα – από τους πολίτες υπάρχει η παιδεία να αντιμετωπιστούν οι ανάπηροι ως ίσοι και όχι ως κατώτεροι άνθρωποι που ζητούν οίκτο;; Όχι, δεν υπάρχει.
Πέρα από τα κλασσικά συναισθήματα φόβου, αμηχανίας, ξεβόλεματος και τη νοοτροπία προκατάληψης, διαχωρισμού και εγκατάλειψης, ΚΑΙ η λύπηση “κρίμα τους καημένους” αλλά ΚΑΙ η εξύψωση “πώς το κάνουν αυτό, είναι ΗΡΩΕΣ”, είναι στην ουσία ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, έλλειψη ισότητας. Ρωτήστε τους ίδιους. Για μένα όλα ξεκινάνε από την έλλειψη εξοικείωσης. Δεν γνωρίζουμε τους ανάπηρους. Νομίζουμε ότι είναι οι “άλλοι”», έγραψε η Γιάννα Τερζή στην ανάρτησή της.
Διαβάστε επίσης:
Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Πάντρεψα με θρησκευτικό γάμο ένα gay ζευγάρι»
Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν έχω καταφέρει ακόμα να πείσω τον σύζυγό μου για…»