Μαμά-Παιδί

Η εκπαιδευτικός που δωρίζει αναπηρικά καροτσάκια στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη!

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού συναντήσαμε την εκπαιδευτικό Τάνια Χριστοδουλίδου, η οποία μαζί με τους μαθητές της χάρισαν σε ένα κορίτσι από το Ειδικό σχολείο Πεντέλης ένα αναπηρικό καροτσάκι που το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη.

Η απόκτησή του έγινε ύστερα από ασταμάτητη συλλογή πλαστικών καπακιών πολλών μηνών από τους μαθητές της, τους γονείς τους αλλά και σε όλους όσους θέλησαν να συνεισφέρουν σε αυτή τη δράση. Για την ιστορία, αυτό δεν είναι το πρώτο, αλλά το πέμπτο καροτσάκι που χαρίζουν!

Εμείς τη συναντήσαμε και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα. Διαβάστε τη συνέντευξη που ακολουθεί:

1. Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτην τη δράση;

Είχα πληροφορηθεί πως διάφοροι φορείς μάζευαν πλαστικά καπάκια. Το έψαξα για να ενημερωθώ πώς ακριβώς γίνεται όλη η διαδικασία και σκέφτηκα πως θα ήταν μια καλή ιδέα να μαζεύουν οι μαθητές πλαστικά καπάκια (είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τα παιδιά) και όλοι μαζί να βοηθήσουν ένα παιδί που έχει κινητικές δυσκολίες προσφέροντάς του ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

2.Όπως είπατε πολλοί είναι αυτοί που μαζεύουν πλαστικά καπάκια. Γιατί ξεχωρίζει η δική σας δράση;

Είμαστε οι μοναδικοί που δείχνουμε όλη τη διαδικασία ως το τέλος της. Στο τέλος πάντα κάνουμε μια μικρή γιορτή κυρίως γιατί θέλω οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά το παιδί το οποίο βοηθούν με την προσφορά τους αυτή αλλά και για να δουν το αποτέλεσμα όλης αυτής τους της προσπάθειας. Να δουν ότι ο κόπος τους δεν πήγε χαμένος. Να νιώσουν υπερήφανοι για τον εαυτό τους, να νιώσουν την πληρότητα στη ψυχή τους όταν κάνουν μια καλή πράξη. Αυτό είναι που θα τους μείνει.

3.Είστε μόνοι σας σε αυτήν τη προσπάθεια;

Είμαστε περίπου 250 μαθητές στο σχολείο που μαζεύουμε καπάκια. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν βάλει στη διαδικασία και τους γονείς, τους φίλους και συγγενικά τους πρόσωπα. Επιπλέον είναι και άλλα σχολεία, διαφορετικά κάθε φορά που συμμετέχουν. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο προσφέρει τα δικά του καπάκια σε εμάς. Έχουμε τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, του υφυπουργείου Αθλητισμού και πολλών αθλητών όπως ο Θ.Παπαλουκάς, Δ.Διαμαντίδης, Δ. Παπανικολάου, Κ.Τσαρτσαρής κ.α.

4.Ποιος είναι ο σκοπός της δράσης αυτής;

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών μου κατά του σχολικού εκφοβισμού. Ο σχολικός εκφοβισμός συνδέεται με την διαφορετικότητα. Στόχος είναι μέσω αυτής της δράσης οι μαθητές να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα και να την αποδεχθούν. Να κατανοήσουν ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ίσοι. Να μάθουν να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και να του παρέχουν βοήθεια όταν αυτός την χρειάζεται. Το σχολείο πρέπει να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τους μαθητές και να διαμορφώνει ηθικούς ανθρώπους και σωστούς αυριανούς πολίτες.

Τους μαθητές και τη δασκάλα τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, κ. Νικόλαος Πέππας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Διονύσου κ. Νίκος Καρυστινός και εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας. Επίσης, Οι μπασκετμπολίστες Δημήτρης Παπανικολάου και Κώστας Τσαρτσαρής παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Υπουργείου Αθλητισμού μέσω του προγράμματος “Ζω Αθλητικά”. Από εκείνη την ημέρα είναι και οι φωτογραφίες που βλέπετε στο άρθρο.

Διαβάστε ακόμα:

Μόλις γέννησα! Θα μπορέσει η κόρη μου που είναι ήδη 12 χρονών να με βοηθήσει στο μεγάλωμα του μωρού;