Μαμά-Παιδί

Κορονοϊός: Έτσι θα κλείσετε την πόρτα στις αρνητικές σκέψεις που σας βασανίζουν αυτό το διάστημα!

Από τη μια μέρα στην άλλη είδαμε τη ζωή μας να αλλάζει ριζικά λόγω της εξάπλωσης του Covid – 19, γνωστός στο ευρύ κοινό ως κορονοϊος. Το πρόγραμμα και οι σταθερές που είχαμε μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ακυρώθηκαν. Ομολογουμένως κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει αλλά ούτε και πόσο θα κρατήσει η δεδομένη κατάσταση.

Ο κοινός νους καταλαβαίνει ή τουλάχιστον προσπαθεί να καταλάβει και να δεχτεί τις γρήγορες αυτές αλλαγές που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και αλλάζουν την ρουτίνα μας. Συναισθήματα όπως η απογοήτευση, ο φόβος και η ανασφάλεια ήρθαν να εγκατασταθούν στον ψυχισμό μας. Για πόσο; Για όσο χρειάζεται.

Όταν δεν υπάρχει μια απάντηση με χρονική κάλυψη, η ανασφάλεια μεγαλώνει. Όταν δεν υπάρχει απάντηση που να μας δίνει ασφάλεια, τα πράγματα χειροτερεύουν. Είναι γεγονός ότι η θλίψη θα κάνει την εμφάνισή της, αυτό όμως που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να προσπαθήσουμε να δούμε αυτή την κατάσταση που μας περιορίζει διαφορετικά. Όλοι οι μηχανισμοί άμυνας πρέπει να κινητοποιηθούν για να μπορέσουμε εν μέρει να αξιολογήσουμε θετικά αυτό που μας συμβαίνει και για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά μόνο να υπακούσουμε στους κανονισμούς.

Μήπως ήρθε η ώρα να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένειά μας που συχνά λόγω των εξαντλητικών προγραμμάτων παραμελούμε; Μήπως πρέπει να εκτιμήσουμε καλύτερα τον χρόνο που περνάμε μιλώντας στο τηλέφωνο με τους φίλους μας; Μήπως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάρουμε αποφάσεις που τόσο καιρό αμελούσαμε;

Ας περπατήσουμε, ας διαβάσουμε και ας εκμεταλλευτούμε τη δεδομένη πολυτέλεια χρόνου προκειμένου να σκεφτούμε και να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας. Δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει να προστατέψουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες κρατώντας τους μακριά από τα παιδιά μας ας αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κοινό χρόνο μαζί τους.

Καλύτερα λοιπόν ανοίγοντας την πόρτα του μυαλού και της ψυχής μας να μην επιτρέψουμε σε όλες τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα να εισβάλουν, αντίθετα ας αφήσουμε χώρο για μερικά χαμόγελα, σκεπτόμενοι πως όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό που βιώνουμε το σίγουρο είναι ότι θα περάσει.

Φώτο: Pinterest

Μια ματιά ακόμα σε άλλα θέματα που μας ενδιαφέρουν :

Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς για τον Κορονοϊό στα παιδιά -Συμπτώματα και οδηγίες ατομικής υγιεινής!

Η εκπαιδευτικός που δωρίζει αναπηρικά καροτσάκια στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη!

Μόλις γέννησα! Θα μπορέσει η κόρη μου που είναι ήδη 12 χρονών να με βοηθήσει στο μεγάλωμα του μωρού;