Μαμά-Παιδί

Τι να προσέξεις στην παραλία με το παιδί σου!

Και ναι επιτέλους έφτασε ο καιρός για τις καλοκαιρινές διακοπές και φυσικά τις εξορμήσεις στην παραλία και τις άπειρες βουτιές στη θέλασσα. Για να μην πω η εποχή της επίσημης καταμέτρησης των πόσων παγωτών φάγαμε.

Όσοι προτιμήσετε διακοπές στη θάλασσα ή έστω λίγες ώρες για μπανάκι θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποια πράγματα αν έχετε μωρά-παιδιά. Ναι, πάνε οι εποχές της ανεμελειάς!

Ας τα πάρουμε βήμα βήμα με σκοπό την ασφάλεια αλλά και την καλοπέραση όλης της οικογένειας στην παραλία:

1. Αντηλιακή προστασία:

Προστατέψτε το παιδί σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, εφαρμόζοντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά στο εκτεθειμένο δέρμα του. Επαναλάβετε το αντηλιακό κάθε λίγες ώρες, ειδικά μετά το κολύμπι, στην παραλία.

Επιπλέον, ντύστε το παιδί σας με ελαφριά, με προστατευτικά ρούχα, καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου.

Κάντε τακτικά διαλείμματα από τον ήλιο αναζητώντας σκιά κάτω από μια ομπρέλα ή μια σκηνή παραλίας. Δώστε στο παιδί σας ένα άνετο μέρος για να ξεκουραστεί, να κοιμηθεί ή να κάνει ένα διάλειμμα από τις σωματικές δραστηριότητες.

Γενικότερα καλές οι περιπέτειες αλλά μια οργανωμένη παραλία θα είναι μια σοφή κίνηση για να έχετε κάποιες ανέσεις.

2.Ενυδάτωση:

Ενθαρρύνετε το παιδί σας να πίνει άφθονο νερό για να παραμείνει ενυδατωμένο. Τα φρούτα και οι χυμοί είναι μια έξτρα πηγή ενυδάτωσης.

3.Επίβλεψη:

Προσέχετε πάντα το παιδί σας ενώ παίζει μέσα ή κοντά στο νερό. Τα μικρά παιδιά πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και να επιτηρούνται στενά, ακόμα κι αν φορούν σωσίβιο ή παίζουν σε ρηχά νερά.

Μην βασίζεστε αποκλειστικά σε ναυαγοσώστες ή άλλους ενήλικες για επίβλεψη.Κοινώς θα γίνετε η σκιά τους οπότε και σεις προμηθευτείτε αντιηλιακά, καπέλο, γυαλιά!

4.Ασφάλεια στο νερό:

Διδάξτε το παιδί σας σχετικά με την ασφάλεια του νερού και θέστε σαφή όρια. Βεβαιωθείτε ότι κατανοούν τη σημασία της παραμονής κοντά στην ακτή και της αποφυγής ριψοκίνδυνων κινήσεων.

Επειδή οι κακοτοπιές δεν θα αποφευχθούν για άλλη μια φορά θα πρέπει να ´στε άγρυπνοι φρουροί.

5.Κίνδυνοι στην παραλία:

Προσέχετε για πιθανούς κινδύνους στην παραλία, όπως βράχους, αιχμηρά κοχύλια, μέδουσες ή κάποιο άλλο κίνδυνο. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αποφεύγει να αγγίζει ή να σηκώνει οτιδήποτε άγνωστο χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου.

6.Σνακ και γεύματα:

Προτιμήστε υγιεινά σνακ και γεύματα ειδικά αν σκοπεύετε να περάσετε όλη τη μέρα στην παραλία.Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ποτά και προτιμήστε νερό ή φυσικούς χυμούς.

7.Κουτί Πρώτων Βοηθειών:

Να έχετε μαζί σας ένα βασικό κιτ πρώτων βοηθειών που περιλαμβάνει αμμωνία, αντισηπτικά μαντηλάκια και οποιαδήποτε απαραίτητα φάρμακα σε περίπτωση μικροτραυματισμών.

8.Απολαύστε το:

Ναι υπάρχουν κανόνες αλλά ποιος δεν αγαπά τη θάλασσα και δεν περνά καλά; Ασχοληθείτε με δραστηριότητες με το παιδί σας, όπως να φτιάξετε κάστρα με άμμο, να παίξετε παιχνίδια στην παραλία ή να πάτε μαζί για μπάνιο. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να έρθετε κοντά και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Θυμηθείτε, κάθε παιδί είναι μοναδικό και οι ανάγκες του μπορεί να ποικίλλουν. Δώστε προσοχή στην άνεση, τα ενδιαφέροντα και τους περιορισμούς τους για να εξασφαλίσετε ότι θα περνούν ασφαλή και ευχάριστα στην παραλία.

Μια ματιά ακόμα:

Οι καλύτερες καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά!