Ομορφιά

Έκλεισες τα 35; Τι πρέπει να αλλάξει στα προϊόντα που χρησιμοποιείς!

Κάθε χρόνος που περνά οι ανάγκες του δέρματός σου αλλάζουν. Στις γυναίκες ο χρόνος ορόσημο είναι όταν περνούν τα 35. Όλα μοιάζουν να καταρρέουν και όλα τις ενοχλούν. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

 

Τι ακριβώς συμβαίνει:

-Έχεις λιγότερα σπυράκια γιατί έχουν αλλάξει τα επίπεδα των ορμονών σου ωστόσο έχεις αρχίσει να εμφανίζεις σημάδια γήρανσης. Καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό σου μειώνονται, το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό, ειδικά στις περιοχές που είναι πιο λεπτό και τεντώνεται περισσότερο από τις εκφράσεις, όπως γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο. Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας σε συνδυασμό με τη πτώση των οιστρογόνων μειώνουν τους ρυθμούς της κυτταρικής ανανέωσης του δέρματός σου έτσι γίνεται πιο θαμπό και χάνεις τη δροσερή λάμψη της νεότητας.

 

-Εάν πάλι εμφανίσεις σπυράκια, τείνουν να είναι περισσότερο κόκκινα, πιο επώδυνα και βγαίνουν ως επί το πλείστον στο κάτω μέρος του προσώπου, στο λαιμό, στο στήθος και στη πλάτη, σε αντίθεση με αυτά που εμφανίζονται στη ζώνη Τ των εφήβων. Είναι πολύ πιθανό λόγω της αλλαγής των ορμονών, οι γυναίκες αυτής της ηλικίας να εμφανίσουν ροδόχρου ακμή, μια χρόνια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, πρήξιμο και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

 

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ:< Για το ξηρό δέρμα και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, οι δερματολόγοι προτείνουν:

1) τη χρήση μίας ελαφριάς κρέμας ματιών που θα κρατήσει το δέρμα ενυδατωμένο, χωρίς να προκαλέσει πρήξιμο.

 

2) Για τη συνολική βελτίωση της ποιότητας του δέρματος σου και τη μείωση των λεπτών γραμμών χρειάζεσαι ένα απολεπιστικό προϊόν με περιεκτικότητα 10% γλυκολικό οξύ και μια πλούσια ενυδατική κρέμα με αντηλιακά φίλτρα για το πρωί.

 

3) Προτίμησε να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν με ρετινόλη τη νύχτα.

 

4) Για πιο εντατική θεραπεία, συνεννοήσου με τον δερματολόγο σου για μια φροντίδα απολέπισης με 30% ή περισσότερο γλυκολικό οξύ ( ανάλογα με τις ανάγκες σου) καθώς και για μεσοθεραπεία (ενέσιμη τοποθέτηση βιταμινών και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα)> προτείνει η Δερματολόγος Εύα Χριστοδουλάκη. Για να διατηρήσεις στο χρόνο το αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεις τη θεραπεία σε τακτικά διαστήματα.

 

Και τι γίνεται με τη θεραπεία της ακμής;

 

-Το πιθανότερο είναι πως τα καλλυντικά που χρησιμοποιούσες δε θα λειτουργούν στο δέρμα σου πια. < Το υπεροξείδιο του βενζολίου, ειδικότερα, μπορεί να στεγνώσει το δέρμα τόσο πολύ που να αφήσει την αίσθηση τραβήγματος.

 

-Για βαθιά σπυράκια και κύστες, δοκίμασε ζεστές κομπρέσες αρκετές φορές την ημέρα, για να μειώσεις τη φλεγμονή. Η θερμότητα βοηθά επίσης να μαλακώσει το σμήγμα, ώστε το σπυράκι να δημιουργήσει κορυφή πιο γρήγορα, και να συρρικνωθεί τελικά η κύστη> τονίζει η κυρία Χριστοδουλάκη.

 

-Επίσης σημαντική βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει εάν ταμπονάρεις τις κηλίδες με ένα προϊόν με βάση το θείο.

 

Δες ακόμα: Μανό που έπηξε; Δες τι να κάνεις…