Ομορφιά
Tα 5+1 skincare συστατικά που κυριαρχούν φέτος!
Kάθε χρόνο στις τάσεις γύρω από την ομορφιά υπάρχουν κάποια συστατικά που γίνεται παραπάνω λόγος και είναι ιδιαίτερα δραστικά για την επιδερμίδα! Η ρετινόλη, η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας αλλά φυσικά και υπάρχουν και πιο γνωστά και αποτελεσματικά συστατικά που πρέπει να γνωρίσουμε καλύτερα!
Σε ένα γενικότερο πλαίσιο θα έλεγα πως οι τάσεις στην περιποίηση του δέρματος για το 2025 επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στη βιοτεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Για αυτό και τα ιατρικής βαθμίδας καλλυντικά προσώπου, για τα οποία σας έχω γράψει, κερδίζουν την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων γυναικών τελευταία.
Και εδώ είναι μερικά από τα βασικά συστατικά που κερδίζουν δημοτικότητα και πρέπει να τα αναζητήσεις στην αγορά διαβάζοντας προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων ομορφιάς και καταλήγοντας σε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σου!
1.Εxosomes – Εξωσώματα:
Η νέα τάση στην αναγεννητική και αισθητική ιατρική χρησιμοποιεί βιοϋλικά από τα ίδια τα κύτταρα και βασίζεται στα εξωσώματα και την ικανότητά τους να επικοινωνούν με τα κύτταρα του σώματος.
Τα εξωσώματα του δέρματος περιέχουν λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες και γενετικό υλικό που μπορούν να το επικοινωνούν και να το μεταδίδουν, κυκλοφορώντας μέσω των σωματικών υγρών σε άλλα κύτταρα, κοντινά ή απομακρυσμένα, επηρεάζοντας τη λειτουργία τους.
Η θεραπεία με εξωσώματα είναι μια πραγματική επανάσταση και η εφαρμογή της αναμένεται να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στο δέρμα στο πρόσωπο και στο σώμα!
Dr.Villy Skincare – EXOSOMES NECK & DÉCOLLETÉ CREAM
2. Tranexamic Acid – Τρανεξαμικό οξύ:
Γνωστό για την ικανότητά του να εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα και να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται ως ασφαλέστερη εναλλακτική λύση στην υδροκινόνη.
Χρησιμοποιήθηκε αρχικά στον ιατρικό τομέα για τη θεραπεία αιμορραγικών διαταραχών, έκτοτε ανακαλύφθηκε ότι αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης, καθιστώντας το αποτελεσματικό για τη μείωση των μαύρων κηλίδων και του αποχρωματισμού. Αυτό το καθιστά μια δημοφιλή εναλλακτική λύση στην υδροκινόνη, η οποία έχει συσχετιστεί με πιο σοβαρές παρενέργειες
Το τρανεξαμικό οξύ βρίσκεται συνήθως σε ορούς και κρέμες που στοχεύουν το μέλασμα, τις κηλίδες ηλικίας και τη υπερμελάγχρωση.
The Inkey List – Tranexamic Acid Hyperpigmentation Night Treatment
3. Πεπτίδια χαλκού:
Αυτά τα πεπτίδια διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, προάγοντας πιο σφριγηλό, πιο νεανικό δέρμα.
Έχουν επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα από βλάβες από ελεύθερες ρίζες, καθιστώντας το βασικό συστατικό σε ορούς και θεραπείες κατά της γήρανσης.
Τα πεπτίδια χαλκού λειτουργούν δίνοντας σήμα στο δέρμα να επουλωθεί και να αναγεννηθεί, βελτιώνοντας έτσι τη απαλότητα του.
COSRX The 6 peptide skin booster serum
4. Πολυδεοξυριβονουκλεοτίδιο (PDRN):
Μια νεότερη καινοτομία, αυτό το συστατικό, που προέρχεται από το DNA του σπέρματος σολομού, βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος και ενισχύει τα επίπεδα κολλαγόνου.
Γνωστό για τις επουλωτικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες. Προωθεί την επισκευή των ιστών και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, οδηγώντας σε πιο λείο και νεανικό δέρμα. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε ιατρικές θεραπείες, το PDRN έχει πλέον βρει το δρόμο του στη βιομηχανία καλλυντικών, κυρίως σε ενέσιμες θεραπείες που στοχεύουν στην αναζωογόνηση του δέρματος.
Genabelle – PDRN Rejuvenating Cream
5. Συστατικά με επίκεντρο το μικροβίωμα:
Τα προϊόντα που ενσωματώνουν προβιοτικά, πρεβιοτικά και μεταβιοτικά στοχεύουν στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος, βελτιώνοντας την υγεία και την ανθεκτικότητα του.
Korres Greek Yoghurt Ενυδατική Κρέμα-Gel με Προβιοτικά
6. Βιταμίνη Ε:
Αυτό το ευέλικτο αντιοξειδωτικό δεν είναι μόνο εξαιρετικό για ενυδάτωση, αλλά βοηθά επίσης στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικές βλάβες.
Οι τάσεις κινούνται προς πολυλειτουργικά, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση τόσο στα αντιγηραντικά όσο και στα προστατευτικά οφέλη ενάντια σε περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση.
Μια ματιά ακόμα: