Σχέσεις-Σεξ
Τα κινητά μας φέρνουν κοντά! Ή μήπως όχι;

Έχεις προσέξει κάθε πότε τσεκάρεις το κινητό σου; Μήπως το κάνεις λίγο πιο συχνά απ’ όσο πρέπει; Σύμφωνα με τον Μίκαελ Κρόγκερους και τον Ρομάν Τσέπελερ, συγγραφείς του βιβλίου «The change Book: Fifty Models to Explain how things happen”, κάθε φορά που βλέπουμε ότι έχουμε νέο μήνυμα ή χτυπάει το τηλέφωνό μας ο εγκέφαλός μας εκκρίνει μία ουσία, η οποία μας δημιουργεί συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Ο οργανισμός μας αυτομάτως κάθε φορά που θέλει να ξανανιώσει αυτά τα συναισθήματα χαράς ελέγχει ξανά και ξανά αν έχει νέο mail ή μήνυμα, και αυτό σιγά – σιγά καταλήγει να γίνεται εθιστικό.
Αυτό εξηγεί και γιατί πολλοί από εμάς θέλουμε να έχουμε το κινητό μας εντός του οπτικού μας πεδίου, έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να χάσουμε την ευκαιρία να αισθανθούμε τη χαρά της λήψης ενός νέου μηνύματος. Συνηθίσουμε να έχουμε πάντα το τηλέφωνό δίπλα μας στο θρανίο, στο τραπέζι και στον καναπέ, ακόμη κι όταν είμαστε παρέα με φίλους ή συνεργάτες. Παρόλο που μας δίνει χαρά η διαδικασία του να λαμβάνουμε μηνύματα, αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό για τις προσωπικές μας σχέσεις.
Έρευνα του πανεπιστημίου του Essex απέδειξε ότι παρά το γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν διευκολύνει τις ζωές μας, δυστυχώς έχουν τη δύναμη και να τις διαλύσουν. Η ύπαρξη τηλεφωνικών συσκευών στον ίδιο χώρο με εμάς, μπορεί να καταστρέψει ολοσχερώς την ποιότητα μιας συζήτησής με τους φίλους μας αλλά και το συναισθηματικό μας δέσιμο μαζί τους.
Δες ακόμα: Μόνο για παντρεμένους!! 6 ρομαντικές ιδέες για ραντεβού